Datum objave: 02.08.2016.

Zbilja nije više matematika namjestiti krevet i ne pokušavamo izmisliti toplu vodu, no razlika između neurednog izgleda i elegantnog kreveta krije se u detaljima.

1. Gornje plahte držimo uzorkom prema gore

Okretanje uzorka na donju stranu (prema madracu) zapravo je najbolji način za istaknuti print na plahti. Kad preklopite vrh plahte preko popluna ili prekrivača, efektivno ćete otkriti uzorak tj. dezen gornje plahte!

2. Preskočimo tzv. „bolničke kuteve“

Pravilno slaganje bolničkih kutova

Kako god uvučemo donje ravne plahte, svejedno će izgledati dobro, zar ne? Pa… i ne baš. „Bolnički“ način namještanja donjih ravnih plahti nije klasik diljem svijeta bez razloga – s tako složenim plahtama, cijeli krevet izgleda zategnut, dotjeran i elegantan. A zbilja ih nije teško izvesti (prema slici). I, naravno, uvijek možete kupiti plahte s gumom!

3. Ne namjestimo krevet svako jutro

Priče kako trebate ostaviti nenamješten krevet svako jutro kako bi se posteljina „prozračila“ su čisti mit (onih malo opuštenijih s izgledom kreveta). Naravno, ako svako jutro možete podignuti posteljinu s kreveta i staviti je negdje da se stvarno zrači, super! No, inače, složite krevet svako jutro i nakon nekog vremena ćete morati složiti posteljinu kako bi vam dan započeo kako treba.

4. Ne glačamo plahte

Izglačana posteljina

Znamo, glačanje plahti je naporno – no razlika koju izglačane plahte naprave na krevetu nevjerojatna je. Naravno, neki materijali (kao što je krep) ne zahtijevaju glačanje, no ako imate pamučne (ili satenske) plahte ili posteljinu, pronađite malo vremena za njihovo glačanja – utonut ćete u san daleko lakše i ljepše.

5. Ne koristimo trik s izvrtanjem navlake za poplun

Mučite se s presvlačenjem popluna? Mala pomoć: Okrenite navlaku za poplun naopačke (unutarnju stranu vani) i stavite ruke u kutove navlake. Uhvatite tako kutove popluna i „stresite“ navlaku na poplun – kao na videu: