Datum objave: 20.12.2019.

Okićeni bor, lampice koje nježno trepere, miris cimeta i pečenja, radost druženja s najmilijima...
Sve je to Božić kakav najradije pamtimo. Obitelj se okuplja oko bogatog blagdanskog stola, a uz zveckanje čaša i pribora prepričavaju se sjećanja i stvaraju nove uspomene.

Blagdanski je stol oduvijek bilo središnje mjesto obiteljskih okupljanja, mjesto na koje vrijedne domaćice izlažu probrana jela pomno pripremana proteklih dana. Ono jedno mjesto u ono posebno doba godine kada se ne žurimo, ne gledamo na sat, već samo uživamo.  Tradicija nalaže da se za tu priliku izvadi onaj lijepi, posebni stolnjak, od pranja još uvijek mirisni platneni ubrusi i kuhinjske krpe koje se čuvaju za posebne prigode, ulašteni pribor za jelo i fini servis. Jer blagdanski stol mora blistati.

Možemo li tu posebnu atmosferu, taj osjećaj topline doma prenijeti u restoran? Možemo li gostima pružiti pravu raskoš blagdanskog užitka u okusima i mirisima? Naravno da možemo! 

Sve što vam treba za jedan pravi obiteljski, bogati, blagdanski stol pronaći ćete kod nas. Web trgovina Stanić d.o.o. HoReCa  i Family, brand Intertekstila Stanić, udružili su se kako bi vam pomogli da vaši blagdanski stolovi zablistaju. No, krenimo redom.

Ponuda hrane bitna je kao i sama dekoracija, a u skladu s blagdanskom tradicijom mimimum od tri slijeda je imperativ.  Za predjelo predlažemo platu s kvalitetnim pršutom i sirom, a u našoj ponudi pronaći ćete već narezane i vakuumirane proizvode za što jednostavnije posluživanje. Reže se u Stanićevom pogonu u strogo kontroliranim higijenskim uvjetima. Nema otpadaka i kostiju koji čine najmanje 25 % ukupne težine (i cijene), ali zato ima puno više vremena koje možete utrošiti na, primjerice, uređenje stola.


Da počnemo, glavno jelo: hrskava i sočna patka koju ćete poslužiti s Bonduelle mješanim povrćem kuhanim na pari ili pečenim na grilu koje ćete pronaći u bogatom asortimanu Stanića. I za kraj - pièce de résistance: desert kojim ćete oduševiti sve sladokusce – Torta šumsko voće. I opet, štedimo vam vrijeme našim smrznutim tortama, toliko ukusnima da garantiramo da će vas tražiti još najmanje jedan komad. Svakako servirajte s osmjehom.

Sada kada smo složili blagdanski jelovnik, ukrasimo stol. Svečano i decentno, dekorom koji podsjeća na pravi obiteljski stol. Odaberete li jedan od jednobojnih stolnjaka iz kolekcije Holly (bež, nježno sivi, snježno bijeli ili crveni) ili  nastolnjak Silver Gold, zaigrajte se detaljima. Za bogatiji izgled stola odaberite kolekciju stolnjaka Nexus, decentnog dezena i sjaja. Ne želite valjda da stol izgleda kao slikovnica, a šarenilo stolnjaka da odvlači pažnju s ukusne i mirisne hrane? Detalji poput krpa i ubrusa s decentnim božićnim motivima podići će ukupni dojam i stvoriti domaću atmosferu. Upotpunite kombinaciju toplinom svijeća, grančicom bora ili imele ili vazom s umjetnim snijegom i par kuglica i.... to je to. 


Vaš restoran spreman je da zablista i da gostima pruži atmosferu doma i blagdana koje svi volimo.