Datum objave: 03.05.2016.

Izloženi srolani ručnici super su način da uštedite na prostoru, a istovremeno stvorite vizualno zanimljivu kupaonu. Složite ručnike po bojama i stavite ih u košare ili kutije za wow izgled kupaone.

Tako složeni ručnici dopuštaju vam da vaš spremišni prostor iskoristite za spremanje oku manje ugodnih potrepština (britvica, šampona, četki i slično), a izgledaju bolje od naslaganih presavijenih ručnika.

Rolanje

Ručnik Gracia Rozi srolani

Položite ručnik na stol ili drugu ravnu. Presavijte ručnik na tri dijela po dužini i na pola po širini. Motajte od presavijenog ruba prema otvorenom rubu, držeći ručnik ravnim kako bi srolani ručnik izgledao što pravilnije.

Vrpca

Jednom smotani, ručnici uglavnom i ostaju smotani ako ih složite kako treba. Naravno, možete potpuno spriječiti odmatanje tako da ga zavežete dekorativnom vrpcom. Ili, još kreativnije, možete to napraviti i s manjim ručnikom – koristite vrpcu ili manji ručnik iste ili boje komplementarnoj onoj od srolanog ručnika (ili da se slaže s koloritom vaše konačne dekoracije).

Kolorit

Kolorit ručnici Agata

Organizirajte ručnike u takvu shemu boja da stvarno podigne kupaonicu. Jednostavna verzija su bijeli ili crni ručnici (ili neka siva između) koji idu sa svim vrstama dekora. Kompliciranija verzija su ručnici u boji –uzmite dvije ili tri boje koje su iste ili komplementarne shemi boja kupaonice. Recimo, plava kupaonica će najbolje izgledati s plavim, zelenim ili bijelim ručnicima.

Kutije i košare

Složite ručnike u kutije i košare. Za spa efekt, pletene košare izgledaju najbolje. Za suvremeniji doživljaj, koristite  jednostavne (metalne) kutije. Budite maksimalno kreativni, i miješajte nekoliko različitih stilova i veličina kutija u jednom prostoru. Postavite ručnike uspravno u kutijama i košarama – stavite dovoljno ručnika da se košare čine pune, ali ne pretrpane. Druga zgodna ideja su vaze u koje može stati tek nekoliko ručnika.

Stalci za vino

Stalak za vino

Evo jedna čudna i zgodna ideja – ako imate dovoljno prostora u kupaonici i želite napraviti veliki 'izlog' s ručnicima, stalak ili polica za vino je idealna opcija. Svaki srolani ručnik savršeno sjeda na mjesto vinske boce. Za moderni look, čisti metalni stalak će biti dovoljan. Za vintage look, izaberite neki antikni. No, naravno, jednostavni drveni stalak se slaže s gotovo svim kupaonicama.

Dodatni ručnici

Velike police, stalci i izlozi nisu nužni i jedini način da izložite vaše ručnike i njima ukrasite kupaonu. Uzmite 2-3 ručnika (višak koji vam je ostao nakon slaganja u košaru) i složite ih na mjesto gdje su lako dostupni. Rub kade, vrh ormarića ili prozorska daska su izvrsna mjesta za dekoraciju s ručnikom. Dva ručnika u hrabrim modernim bojama na dobroj poziciji mogu promijeniti izgled kupaone!

Dodaci

Dodaci srolanim ručnicima

Za završni 'touch', tu su dodaci (ilitiga, asesoar :P). Razmišljajte o funkcionalnosti – s ručnikom, koristit ćete tvrdi sapun, pa dodajte neki lijepi i mirisni sapun na vrh hrpice složenih ručnika. Lufa spužvice i svijeće su također  šarmantni dodatak uz ili na ručnicima. Iskoristite dugačke i tanke dekoracije u kutijama i košarama – zabodite paunovo pero ili grančicu! :D

 

Pogledaj našu ponudu ručnika