Datum objave: 13.07.2017.

Kratkim savjetima inspirirajte se kako iz balkona ili terase stvoriti malu oazu mira usred gradske vreve.

Dome slatki dome. Izraz je apsolutno savršen, jer stvarno nema mjesta kao što je dom.

Ako živite u gradu, balkon je dragocjeno mjesto na kojem možete uživati u svježem zraku i upijati zrake sunca. Zato nemojte dopustiti da se on pretvori u skladište, nego ga maksimalno iskoristite. Neka on bude vaša mala oaza mira usred gradske vreve. Na balkonima možete doručkovati, sunčati se, provoditi male noćne romantične razgovore uz svijeće, posaditi puno biljaka, drugim riječima možete raditi sve ako ih dobro organizirate. U svakom slučaju iako je u pitanju mali prostor, mogućnosti su zaista velike. Pogledajte naše prijedloge, inspirirajte se i od malog zaboravljenog prostora, uz malo mašte i pokoji detalj, napravite vaše mjesto za uživanje!

 

  • Boje, boje, boje

Mala terasa ili balkon lako se može pretvoriti u kutak za doručak, zabavan prostor ili tiho mjesto gdje uživate u zelenilu. Boje imaju važnu ulogu i jedan su od prvih faktora koje treba uzeti u obzir kada uređujemo balkon. Možete ih dodatni u vidu dekorativnih jastučića, šarenih stolnjaka, otirača, teglica za cvijeće i drugih ukrasa. Oni će stvoriti vedar prostor u kojem ćete uživati.

 

  • Manje je više

Volite li jednostavnost i nepretencioznost, koristite neutralne tonove sive ili bež boje. Dobrodošli su prirodni materijali poput drveta. Ljepota drva unosi toplinu, teksturu i dozu prirodnosti vašem balkonu. Za dekoraciju stola koristite prirodne materijale u vidu stolnjaka i ubrusa.

Dekorirati možete i vazama s poljskim cvijećem, raznim kamenčićima i svijećama. U vazu sa cvijećem možete staviti ploške limuna. Osim što će izgledati dekorativno, cvijeće će duže ostati svježe.

 

  • Inspirirajte se lavandom

Kako bi se približili prirodi usred grada, napravite svoj mali vrt. Okružite se začinskim biljem, povrćem koje uspijeva u teglicama i naravno cvijećem poput lavande. Lavanda je iznimno učinkovita u liječenju tjeskobe, nesanice, depresije i nemira i kao takva savršena je za opuštajući ugođaj na gradskim balkonima.

Cvjetove lavande možete upotrebljavati za aromatiziranje kolača i sladoleda, kao začin salatama, umacima i marinadama. Možete ih zamrznuti u kockicama leda što će izgledati vrlo dekorativno u osvježavajućim ljetnim pićima.



     

  A na vašem balkonu, opustite se uz limunadu s lavandom:
  Sastojci:
  2 dcl soka od limuna
  800 ml vode
  3 žlice naribane korice neprskanog limuna
  2 žlice suhog cvijeta lavande (1 kap esencijalnog ulja lavande)
  med, stevija ili drugi zaslađivač po želji

 

 

 

  • Večera za dvoje

Ima li veće romantike od večere pod zvjezdanim nebom? Takav romantičan ugođaj možete stvoriti i na svome balkonu. Postavite razne lampione, lampice i svijeće, to je stara škola koja nikad ne izlazi iz mode. Da bi cijeli ugođaj bio dramatičniji, koristite crno bijele kombinacije za dekoracije čime će posebno doći do izražaja bogatstvo obroka kojeg ste pripremili. Koristite sjajne materijale poput satena i stolnjak trake s diskretnim ornamentima iste boje.

U ovo doba godine polja su prepuna raznih biljaka. Obratite pozornost na razne trave različitih kolorita koje mogu diskretno, ali neuobičajeno, upotpuniti večernji ugođaj bogatog stola.