Datum objave: 15.02.2018.

Uz digitalni tisak moguće je ponavljanje motiva s različitih uporabnih predmeta poput tanjura ili šalica na tekstilne predmete poput ručnika i posteljina. Primjenom digitalnog tiska na tekstil, nestaju tehnička ograničenja apliciranja dizajnerskih ali i naših zamisli te je samo mašta granica.

Od sitotiska uvedenog sredinom šezdesetih godina prošlog stoljeća, u tehnologiji tekstilnog tiska nije bilo značajnije promjene. Kontinuiranim rastom i razvojem na području inkjet tehnologija, nadolazeće godine trebale bi biti ključno vrijeme za industriju digitalnog tiska i u svijetu tekstila.

Dekorativni tisak je područje digitalnog tiska koje otvara nove mogućnosti, fleksibilniju proizvodnju i brža rješenja. Prednost inkjeta je mogućnost ispisa složenijih gradijenta boja i fino razlučivih detalja koja je kod sitotiska ponekad otežana ili ne izvediva.

Osim preciznosti, prednost je svakako i mogućnost ispisa manjih količina i pružanje individualnih rješenja. Danas gotovo da nema materijala na koji se ne može otiskivati, mogućnosti digitalnih dekorativnih aplikacija gotovo su beskonačne. 

Samo je mašta granica. ☺️