Datum objave: 26.07.2016.

Ljeto je i vrijeme je godišnjih odmora, i idealan je trenutak da osvježite vaš krevet. Pročitajte nekoliko naših omiljenih savjeta i trikova za ugodniji san tijekom ljetnih vrućina!

1. Tijekom ljetnih vrućina, najbolji izbor za vašu posteljinu svakako je pamuk - prirodna će vas vlakana hladiti te bolje upijaju znoj.

2. Posteljne setove možete pronaći s gornjim plahtama što je idealni izbor za spavanje ljeti. Plahte možete kupiti i pojedinačno - tako imate mogućnost kombiniranja s različitim jastučnicama kako bi zadovoljili vlastiti stil. Saznajte koje vam dimenzije plahti trebaju ovdje.

Pamučne posteljine Mediteran

3. Ako imate neku zimsku deku ili teži prekrivač, zamijenite ih ljetnim prekrivačem, s tanjim punilom. Pamučni prekrivači ili laganiji popluni ugrijat će vas ako noću zahladi, a neće vam biti prevruće.

4. Većinu jastuka možete oprati. Sjajna prilika za to je neposredno prije ljetne sezone - ubacite ih u perilicu na hladno pranje i nježan ciklus. Nakon pranja biti će teški i izgledat će deformirano, no ubacite li ih u sušilicu rublja biti će kao novi. Ovakvo je pranje idealno za sve jastuke, čak i one od perja.

Skidiv i periv ovitak jastuka

5. Za ove tople periode, kada je potrebno često mijenjanje i pranje jastučnica, možete kupiti i jastuke s debljim zaštitnim ovitkom koji se skida.  Zaštitni ovitak čuva jastuk od vlage i grinja, možete ga često prati neovisno o samom jastuku (neke čak i kuhati na 95°).

6. Koristite zaštitne navlake (štep deke) koje štite madrace od vlage i prašine. Jednostavne su za održavanje i zbog tanjeg se punila brzo suše.

Pamučne posteljine s plahtama Home

7. Prije spavanja nakapajte nekoliko kapi lavande na jastuk. Lavanda poboljšava kvalitetu sna (i pomaže s nesanicom), a osvježit će vaš dom. Za osvježenje i dezinfekciju prostora i posteljine koristite ulje ili hidrolat (cvjetnu vodicu) lavande. U bočice s raspršivačem možete razblažiti alkohol s vodom, ili koristiti hidrolat i dodati nekoliko kapi lavande ili ulja limuna, odnosno grejpa. Time dezinficirajte i osvježite tepihe ili zavjese.

8. Kako bi se bolje osjećali tijekom ljetnih mjeseci, plahte perite svaki tjedan te ne propustite prozračivanje posteljine i jastuka. Jednostavna pravila za održavanje posteljine pročitajte ovdje.