Datum objave: 31.08.2017.

Želite li na brz, jednostavan i financijski povoljan način osvježiti svoj životni prostor, poigrajte se dekorativnim tkaninama. One će svojim dezenima, teksturom i bojama dati željeni ugođaj i promijeniti izgled doma. 

Kako bi se u prostoru u kojem boravimo osjećali opušteno, on mora biti ugodan. Osim ugodnosti neizostavna je i estetika prostora. Najbrži, najjednostavniji i financijski najpovoljniji način za osvježiti interijer su dekorativne tkanine. One će svojim dezenima, teksturom i bojama dati željeni ugođaj ili karakter prostoru. Dekorativne tkanine možete primijeniti upotrebom dekorativnih jastučića i prekrivača kojima možete provući određenu temu u interijeru ili dati akcent na određeni element prostoru. U neutralan prostor dodavanjem nekolicine šarenih jastučića, dekice u jarkoj boji stvorite dojam otkačenijeg dnevnog boravka.

Dekorativni jastučići su odličan saveznik ako želite promijeniti izgled prostorije u skladu s godišnjim dobom ili blagdanskim vremenom. U ljetnim mjesecima inspirirajte se plavom bojom i mornarskim motivima poput sidra.

Mogućnosti kombiniranja dekorativnih tkanina su neograničene. No, potrebno je držati se nekih smjernica, biti oprezan i ne pretjerati s različitim teksturama i uzorcima. Kombiniranje previše različitih uzoraka prostor čini vizualno prenatrpanim i neurednim. Želite li dobiti dojam profinjenog interijera, dekorativni elementi neka budu u neutralnijim tonovima-bijela, siva, crna, bež.

Velika prednost jastučića i ostalih dekorativnih elemenata je što ih možete vrlo često mijenjati, pa je gotovo nemoguće da će vam izgled prostora ikada dosaditi.