Datum objave: 18.01.2018.

Za većinu nas kupaonica je osobno svetište, naš mali privatni spa kutak, stress free zona, mjesto opuštanja. Kod uređenja ovog našeg kutka, ne stvaramo samo mjesto za kupanje, već i mjesto u domu u kojem se možemo na tren udaljiti i biti sami.

Pokušali smo za vas pronaći zanimljive trendove u uređenju ovog prostora u želji da vam posluže kao inspiracija bilo da krećete u sitne, kreativne zahvate ili u potpuno renoviranje.

 

  • Trend manjih kupaonica

Ako već imate manju kupaonicuu, jedna lijepa vijest za vas - možete biti u trendu!
Naglasak ove godine je na funkcionalnost i dozu luksuza. Tajna je u udobnosti i prilagodbi postojećem interijeru. Svaki centimetar mora biti dobro iskorišten. Atraktivne su manje kade, jedinstveni, dizajnerski umivaonici, štedljivi tuševi, više polica koje zamjenjuju ormariće i po mogućnosti praznog prostora da bi se vizualnom varkom povećao prostor.
Ako u vašem domu nemate previše prostora, to ne znači da ne možete imati kupaonicu kao iz nekog časopisa.

  • Povratak mesinga i zlatnih tonova

Razlog za povratak - jednostavno se sjajno uklapaju u toliko različitih stilova.

Ručnik Aida

  • Rasvjeta

Jedna od bitnijih stavki naše kupaonice je rasvjeta i s njome radimo velike promjene. Nije bitno da se samo kupaonica sjaji već i mi!
Kako bi istakli ovaj funkcionalni prostor i stvorili dojam luksuza i opuštajući osjećaj, koriste se razne kreativne tehnike osvjetljenja, svjetlosne šipke, male svjetiljke (zidne ili visilice) i dimmeri (prigušivač svjetla s prekidačem) .

Različite opcije osvjetljenja ne samo da pomažu pri boljem nanošenju našeg make-upa, nego i stvaraju bolju estetiku kupaonice.

  • Natur dekori

Dobra vijest za vlasnike bijele, sive i kupaonice u toplim tonovima smeđe boje - neutralne kupaonice su i dalje u trendu ali s malo organskih dodataka u vidu drvenih podova i ploha, "istrošenih" pločica i instalacija. Koriste se prirodni materijali za stvaranje opuštene atmosfere.
U obzir dolaze i boje prirode - zelenila, plavetnila vode i smeđi tonovi. Naša sobna paprat i slične biljke koje vole vlagu, dobivaju novo mjesto - kupaonicu. 
Opeka, drvo i prirodni kamen su materijali koji će se sve više koristiti u kupaonicama.

Ručnik Image

Ručnik Image

  • Tamnije boje

Postoji jedna zajednička paralela u dizajnu kuhinja i kupaonica. U kuhinji tamnije boje zauzimaju sve više mjesta, naročito kod kuhinjskih aparata, hladnjaka, sudopera ali i fronta. Tamni tonovi sve više ulaze i u naše kupaonice, u prostor karakterističan po svijetlim tonovima. Tako neće biti iznenađujuće vidjeti tamne pločice, elegantne sive ormariće, crne instalacije, čak i tamne zidove.

Ručnik Adria

  • Jedinstveni oblici pločica

Kako tehnologija proizvođačima dopušta realizaciju razigranih ideja dizajnera, više se nećemo zadovoljavati samo subway pločicama ili pločicama velikih formata. Širiti će se spektar šesterokuta, arabeske, marokanskog stila u raznim uzorcima i bojama.
Ako tražite besprijekoran način da uživate u kupaonici, ovo je jedan od najboljih trendova za igranje maštom u 2018. godine.

Ručnik Ema

  • Snažni detalji

Budite hrabri i dajte svojim kupaonicama karakter dodajući jake boje, dajući kupaonicama dramatični i luksuzni izgled.

Jedna uobičajena nit vidljiva je u svim trendovima dizajniranja doma za 2018. godinu - želja za odstupanjem iz kalupa i jedinstveni stilovi. 
Kupaonice se sve više oslanjaju na tehnologiju, pločice i različite hrabre detalje kako bi bile što ugodnije i zanimljivije.